Individuele coaching voor kinderen

Coaching voor kinderen

“Uw kind dat zichzelf kan zijn, vol zelfvertrouwen de wereld om zich heen ontdekt, gezellig met vriendjes kan spelen en nieuwe vriendjes kan maken. Uw kind dat blij is met zichzelf, zich volledig kan ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf, elke dag met een glimlach naar school gaat en met een glimlach thuiskomt.”

Dit is wat u als ouder graag wil voor uw kind. Soms hebben kinderen hier een beetje hulp bij nodig. Wij kunnen uw kind deze hulp bieden.

kinderen-individuele-coaching-paarden-kinderen-coaching

Onze vorm van coaching is heel laagdrempelig. Tijdens de coaching creëren we een veilige setting waarin uw kind volledig zichzelf mag zijn. Dit is de basis om aan het werk te gaan. Pas wanneer uw kind zich veilig voelt en ervaart dat hij geaccepteerd wordt om wie hij is dan zal hij zich openstellen en kunnen leren.

De paarden spelen hier een grote rol in. Het paard accepteert ons om wie we zijn en zal reageren op het gedrag dat uw kind laat zien. Het paard functioneert hierbij als een spiegel. Thema’s waar uw kind tegenaan loopt zullen zichtbaar worden. In deze veilige omgeving kan uw kind oefenen met ander/nieuw gedrag. Het paard zal hierop reageren, waardoor het voor uw kind zichtbaar wordt wat het effect is van het nieuw geleerde gedrag en zal dit toepassen.

Spelvorm

Wanneer kinderen het lastig vinden om over moeilijke onderwerpen te praten kan het paard uitkomst bieden. Uw kind kan dan over zichzelf praten uit naam van het paard. Hoe zou het paard het vinden als hij gepest wordt in de groep of als zijn ouders gaan scheiden en hij twee stallen krijgt om in te wonen? Kinderen projecteren hun eigen gevoelens op het paard; zo kunnen we op een indirecte manier toch praten over dat wat er speelt en hiermee aan de slag gaan. Uw kind kan zich op deze manier uiten en leren via het paard.

We werken veel in spelvorm en maken gebruik van de fantasie van de kinderen. Soms mogen kinderen de onderwerpen waar we mee aan de slag gaan bouwen om visueel te maken wat er in hun hoofd omgaat. Dit geeft ruimte en helpt om duidelijkheid/orde te scheppen en verbanden te zien.

Coaching-met-voor-kinderen-coaching-coachen-coachpraktijk-Schouten-Wemeldinge-in-Zeeland