Groepscoaching

PK – Coaching

PK – Coaching is een unieke groepscoaching. PK staat voor PaardenKracht, deze groepscoaching is uniek omdat we de kracht van het paard inzetten tijdens de coaching om je eigen kracht te vinden.  Deze groepscoaching is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen.

Er zijn 2 varianten op de cursus;

  • de PK-Coaching ‘Basis’ voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.  
  • de PK-Coaching ‘groep 8’, deze cursus is voor speciaal ontwikkeld voor kinderen van groep 7/8 als voorbereiding op het middelbaar onderwijs.
Groepscoachen-groeps-coachen-groep-paarden-volwassenen-kinderen-groep-coachpraktijk-Schouten-Zeeland

Wat we leren tijdens de groepscoaching

De school, de (sociale) omgeving en de maatschappij leggen al een flinke druk op ons en onze kinderen. Deze groepscoaching richt zich op het ontwikkelen van een aantal belangrijke vaardigheden die (direct) toepasbaar zijn in het dagelijks leven.

PK-Coaching ‘Basis’
Deze cursus ondersteunt het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en heeft een positieve invloed op het zelfvertrouwen. Daarnaast werken we aan thema’s zoals het herkennen van de eigen comfortzone, het herkennen van je eigen grenzen, deze grenzen leren aangeven en bewaken, samenwerken met anderen, bewust worden van je eigen manier van communiceren en leren effectief communiceren. Ook leer je omgaan met tegenslagen, je eigen emoties herkennen en je gevoelens onder woorden brengen. 

PK-Coaching ‘Groep 8’
Deze cursus is een voorbereiding voor tieners die de overstap gaan maken van het basisschool onderwijs naar het middelbaar onderwijs. Dit is voor veel tieners een grote stap die veel verandering met zich meebrengt. We gaan kijken waar hun kwaliteiten liggen, op welke basis maak je een keuze voor school/opleiding, hoe ga je om met je eigen verwachtingen en verwachtingen van je omgeving, hoe ga je nieuwe vrienden maken en hoe ga je om met de sociale druk van klasgenoten. Kortom we geven de tieners veel handvatten mee. 

Werkwijze

Tijdens de cursus maken we steeds de combinatie tussen hoe de paarden leven en wat wij van ze kunnen leren. We wisselen theorie(oefeningen) en praktijk(oefeningen) met elkaar af. Hierdoor wordt er op een actieve en praktische manier geleerd en kan het geleerde direct toegepast worden.
Het paard reageert op het (nieuw geleerde) gedrag waardoor er direct zichtbaar wordt wat wel en wat niet werkt. De samenwerking met de paarden maakt deze cursus uniek en zeer succesvol.
 (We gaan niet paardrijden en ervaring met paarden is niet van belang.)

Coachpraktijk-Schouten-Groepscoachen-in-Wemeldinge-Zeeland

Praktisch

De PK-Coaching ‘Basis’
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van elk anderhalf uur. We werken in een kleine groep van zes deelnemers. De cursus wordt gegeven door Annemiek (psycholoog) en Nena (Sociaal Pedagogisch Werk) Iedereen krijgt een werkboek mee naar huis met oefeningen en opdrachten. Een aantal oefeningen zullen we tijdens de bijeenkomsten behandelen, de overige oefeningen kunnen thuis worden gemaakt, bij voorkeur met hulp van een gezinslid. Doordat het gezin betrokken is bij de lesstof zal het geleerde nog meer betekenis krijgen.

Investering
De investering voor de PK – Coaching is € 295,-. 

De PK-Coaching ‘Groep 8’
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en van elk anderhalf uur. We werken in een kleine groep van zes deelnemers. De cursus wordt gegeven door Annemiek (psycholoog) en Nena (Sociaal Pedagogisch Werk) Iedereen krijgt een werkboek mee naar huis met oefeningen en opdrachten. 

Investering
De investering voor de PK – Coaching Cursus is € 245,-.

Data 2023

PK-Coaching ‘Basis’            
Woensdag 5, 12, 19 april – 10, 17, 24 mei van 16.30 uur tot 18 uur

PK-Coaching ‘Groep 8’
Woensdag 18, 25 januari, 1, 8 en 15 februari van 16.30 uur tot 18 uur
Bij voldoende aanmeldingen ook
Vrijdag 20, 27 januari, 3, 10 en 17 februari van 16.30 uur tot 18 uur

Inschrijven?

Wil je je inschrijven voor de PK- coaching cursus of wil je meer informatie neem dan gerust contact op met Annemiek.