Groepscoaching

PK – Coaching

PK – Coaching is een unieke groepscoaching. PK staat voor paardenkracht, deze groepscoaching is uniek omdat we de kracht van het paard inzetten tijdens de coaching om je eigen kracht te vinden. De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van psychosociale vaardigheden en het ondersteunen van de emotionele ontwikkeling. Deze groepscoaching is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen tussen de zes en zestien jaar.

Groepscoachen-groeps-coachen-groep-paarden-volwassenen-kinderen-groep-coachpraktijk-Schouten-Zeeland

Wat we leren tijdens de groepscoaching

De school, de (sociale) omgeving en de maatschappij leggen al een flinke druk op ons en onze kinderen. Deze groepscoaching richt zich op het ontwikkelen van een aantal belangrijke vaardigheden die toepasbaar zijn in het dagelijks leven.

Deze cursus ondersteunt het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en heeft een positieve invloed op het zelfvertrouwen. Daarnaast werken we aan thema’s zoals het herkennen van de eigen comfortzone, het herkennen van je eigen grenzen, deze grenzen leren aangeven en bewaken, samenwerken met anderen, bewust worden van je eigen manier van communiceren en leren effectief communiceren. Ook leer je omgaan met tegenslagen, je eigen emoties herkennen en je gevoelens onder woorden brengen. 

Werkwijze

Tijdens de cursus maken we steeds de combinatie tussen hoe de paarden leven en wat wij van ze kunnen leren. We wisselen theorie(oefeningen) en praktijk(oefeningen) met elkaar af. Hierdoor wordt er op een actieve en praktische manier geleerd en kan het geleerde direct in de praktijk toegepast worden. Het paard reageert op het (nieuw geleerde) gedrag waardoor er direct zichtbaar wordt wat wel en wat niet werkt. De samenwerking met de paarden maakt deze cursus uniek en zeer succesvol. (We gaan niet paardrijden en ervaring met paarden is niet van belang.)

Coachpraktijk-Schouten-Groepscoachen-in-Wemeldinge-Zeeland

Praktisch

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. We werken in een kleine groep van vier deelnemers. Iedereen krijgt een werkboek mee naar huis met oefeningen en opdrachten. Een aantal oefeningen zullen we tijdens de bijeenkomsten behandelen, de overige oefeningen kunnen thuis worden gemaakt, bij voorkeur met hulp van een gezinslid. Doordat het gezin betrokken is bij de lesstof zal het geleerde nog meer betekenis krijgen.

Investering
De investering voor de PK – Coaching Cursus is € 295,-. 
Dit is inclusief,:

  • Zes bijeenkomsten met elk een nieuw thema, begeleid door twee coaches (psycholoog en sociaal pedagogisch werker).
  • Wat te drinken en fruit/koek tijdens de bijeenkomsten.
  • Een uniek werkboek, waarin ook thuis samen met het gezin gewerkt wordt.
  • Diploma voor de deelnemers.

Data 2022

Cursus 1-2022:

Data: 8,15, 22 januari & 5,12,19 februari
Tijd: 13:15 uur tot 15:15 uur.

Inschrijven?

Wil je je inschrijven voor de PK- coaching cursus of wil je meer informatie neem dan gerust contact op met Annemiek.